Istaknuta slika

Međimurski pjenušci restorana i vinarije Shamper

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Stotinu godina je prošlo od kad su se u Čakovcu proizvodili pjenušci. Sada priča dobiva svoj nastavak u Starom gradu, na mjestu koje je nekada Zrinskima služilo za proizvodnju piva i kao vinski podrum. U suterenu palače nalazi se restoran i vinarija Shamper, prepoznatljivo mjesto u kojem možete uživati u hrani pripremljenoj od lokalnih namirnica i nadasve vrhunskim pjenušcima.

Poznato je da ljubitelji slatkog uz desert vole i popiti čašu kvalitetnog pjenušca. Boce vina često se otvaraju svakodnevno, dok se pjenušci čuvaju za svečane prilike i zdravice. Ovaj mit potrebno je razbiti, jer osim što je alkoholno piće s najmanje kalorija, pogodan je za ispijanje u bilo kojoj prilici.

Restoran i vinarija nudi 4 osnovne sorte pjenušaca baziranih na šiponu, roseu, chardonnayu i graševini. Kuhari u restoranu posebni su po tome što prkose pravilima, pa se nerijetko događa da njihove delicije izvrsno pristaju uz čašu pjenušca. Tako će vam šipon preporučiti uz predjelo, chardonnay uz glavno jelo, a graševinu i rose uz desert. Kombinacija suhih šljiva, oraha, špeka i kruščića s čašom pjenušca zvuči izvrsno, kao i bruskete s rajčicom i domaćom mozzarellom, a posebno su ponosni na međimursku kombinaciju koja uključuje meso ‘s tiblice na domaćem kukuruznom kruhu i čašu pjenušca.

Shamper pjenušci proizvode se klasičnom, zahtjevnijom šampanjskom metodom koja iziskuje puno prostora i ljudskog rada. Prvo vrenje odvija se u tankovima, dok se drugo vrenje odvija u bocama. Specifično je da vina odležavaju na kvascima od 2009. godine, a boce se pune samo za potrebe restorana, gdje se savršeno uklapaju sa svim jelima. Pjenušac Shamper dostupan je ekskluzivno u restoranu gdje ga možete kupiti kako biste u njemu uživali kod kuće, u prirodi ili ga poklonili dragoj osobi.

I dok se nekada mjehuriće u vinu smatralo manom, danas su oni prestiž kojim se Shamper s pravom može pohvaliti. Uživanje u hrani pripremljenoj od lokalnih namirnica i perlanju bisernih mjehurića u čaši pjenušca upotpunjuje idiličan ambijent Starog grada. Odvažite se na izlet u Čakovec, razgledajte Stari grad i Muzej Međimurja i uživajte u izvrsnim delicijama u Shamperu. Svoju rezervaciju možete izvršiti slanjem maila na adresu info@shamper.hr ili pozivom na broj +385 40 390 777.

Istaknuta slika
Bistro & winery Shamper

Trg Republike 5, Čakovec, Čakovec

+385 40 390777

Posjeti restoran