Istaknuta slika

Izbor Dobrih restorana se zahuktava

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Koji će biti ovogodišnji najbolji hrvatski restorani?

Jedini relevantan izbor najboljih hrvatskih restorana upravo je u tijeku. Dobri restorani, kao zajednički projekt Jutarnjeg lista i Vinarta, već četvrtu godinu zaredom kreiraju jedinu objektivnu nacionalnu i regionalnu top listu najboljih hrvatskih restorana.

Svjesni da jedna osoba ili manja grupa ne mogu generirati takvu listu odabrali smo stručan žiri od pet stotina glasača iz cijele Hrvatske među kojima su istaknuti predstavnici hrvatske gastroscene; restorateri, chefovi, eno i gastro novinari, blogeri, poslovni ljudi, turistički djelatnici te vinari koji su zapravo i najredovitiji posjetitelji restorana. Jedini uvjet je ukupno zadovoljstvo, odnosno indeks sreće po odlasku iz restorana. Osim nacionalne top liste najboljih, nagrade se dodjeljuju i najboljima u pet hrvatskih regija te restoranu Prijatelju vina.

Zagreb, 28.04.2014 - Dodjela nagrada za najbolje hrvatske restorane u 2014. godini

Iz godine u godinu poredak na top listama ostavlja dubok trag na gastro sceni što je i cilj cijelog projekta. To su potvrdili i prošlogogodišnji pobjednici chef kuhinje David Skoko iz „Bateline“ te chef Branimir Tomašić iz Male Hiže.

-Čast nam je što je naša kvaliteta i jedinstveni koncept prepoznati. Ono što se često zaboravlja je činjenica da ste tada pod povećalom i da vam se ništa ne oprašta, a ono što očekujemo od ovogodišnjeg izbora je da će nas netko dostići. Drago mi je da se gastro scena u Hrvatskoj kreće, da se prate trendovi i da postoje kandidati koji su uhvatili korak s nama ili nas možda i prešli-rekao nam je David Skoko iz Bateline. Njegovo mišljenje dijeli i njegov kolega vrhunski chef Branimir Tomašić iz Male Hiže koje nerjetko opisuju kao malo čudo iz Mačkovca.

Zagreb, 28.04.2014 - Dodjela nagrada za najbolje hrvatske restorane u 2014. godini

Izuzetno cijenimo svako priznanje ali ovo nam posebno daje elana za napredak budući da se radi o ljudima iz struke. Svatko želi biti na vrhu, ako iskreno i požrtvovno radi svoj posao, dosadašnja priznanja velika su nam inspiracija i snaga da idemo naprijed – otkrio nam je chef Branimir Tomašić iz Male Hiže.

Budući da se rangiranjem želi potaknuti kompetitivnost i dugoročno podići kvaliteta usluge u restoranima 2014.godine dodana je i kategorija chefa godine gdje sto najboljih hrvatskih chefova između sebe je bira najboljeg. Prošlogodišnju titulu odnio je vrhunski chef kuhinje Tomislav Gretić već dobro poznat javnosti, a s obzirom da je letvica vrlo visoko podignuta pravi je izazov izabrati dostojnog nasljednika titule najboljeg chefa.

Zagreb, 28.04.2014 - Dodjela nagrada za najbolje hrvatske restorane u 2014. godini

-Konačan poredak ostaje u tajnosti do same svečane dodjele nagrada gdje će biti predstavljen i vodič Dobrih restorana, zamišljen kao premium pregled najboljih hrvatskih restorana.Glasovanje je u tijeku, a mi s nestrpljenjem očekujemo što će nam donijeti novi izbor 2015. godine zaključila je voditeljica projekta Ivana Omerović

Zagreb, 28.04.2014 - Dodjela nagrada za najbolje hrvatske restorane u 2014. godini