Istaknuta slika

Tjedan izraelske kuhinje u restoranu Kralj Tomislav

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Od 15. do 21. svibnja.

Jučer je navečer, u restoranu Fontana, zagrebačkog Sheratona, svečano otvoren Tjedan izraelske kuhinje. Povodom 67 godina nezavisnosti države Izrael, Veleposlanstvo Države Izrael, između ostalih brojnih manifestacija diljem grada, u Sheraton Zagreb Hotelu, organizira Tjedan izraelske kuhinje, u razdoblju od 15. do 21. lipnja 2015., čiji je početak službeno najavljen jučerašnjom svečanošću, kojoj su prisustvovali brojni uglednici iz svijeta gospodarstva i kulture te diplomatski zbor.

Domaćica svečanosti je bila veleposlanica Države Izrael u Hrvatskoj, gđa Zina Kalay Kleitman, koja je ugostila najpoznatijeg šefa kuhinje u Izraelu, g. Avia Levya, koji je predstavio tradicionalna, ali i moderna izraelska jela. Izraelska kuhinja je vrlo zanimljiva mješavina raznih utjecaja iz cijeloga svijeta. Avi Levy, 38, je rođen u Jeruzalemu u obitelji koja potječe iz Alžira. Njegova ljubav prema kuhanju započela je u ranom djetinjstvu pod značajnim utjecajem njegove bake koja je bila vješta kuharica. Diplomirao je hotelski menadžment i specijalizirao u vodećim jeruzalemskim hotelima King David i Hyatt. 2011 godine je osvojio prvo mjesto na izraelskom MasterChefu. 2012. godine je je otvorio svoj prvi restoran HaMotzi, 2014. otvorio je restoran Beit HaKavan te je potom, nakon uspjeha koji je postigao s restoranom Beit HaKavan, odlučio otvoriti još jedan restoran u Tel Avivu pod nazivom Chirifum koji će pružiti posebno kulinarsko iskustvo.

Kulinarski tim Sheraton Zagreb Hotela, je, prema naputcima Chefa Levya, pripremio niz izraelskih jela, koja su oduševila, kako samog Chefa, tako i sve uzvanike. Gastronomija hotela Sheraton Zagreb je cijenjena među gostima i građanima te je ovaj event samo jedan u nizu događanja koja se održavaju u restoranima hotela, kojima se želi promovirati domaća, hrvatska kuhinja, ali i gostujuće strane kuhinje. Sheraton Zagreb već godinama uspješno ugošćuje ugošćuje Tjedne nacionalnih kuhinja, kada se predstavljaju delicije i poznata jela raznoraznih svjetskih kuhinja. Tjedni nacionalnih kuhinja, poput Tjedna kanadske, tajlandske kuhinje, irske ili čileanske kuhinje, uvijek naiđu na izvrstan odaziv gostiju i građana.

Istaknuta slika
Kralj Tomislav

Kneza Borne 2, hotel Sheraton, Zagreb

+385 1 4549129; +385 1 4599108

Posjeti restoran