Istaknuta slika

Sparkling Christmas Menu restorana Voncimer, inspiriran pjenušcem Kabola RE 

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Posebno kreiran Sparkling Christmas Menu kreativnog chefa Kostiantyna Lukianenka inspiriran je pjenušcem Kabola Re. 

Sparkling Christmas Menu može se kušati tijekom prosinca 2016, sastoji se od predjela i glavnog jela uz 2 čaše pjenušca Kabola Re za 150 kn.

Koncept ovog blagdanskog menija izuzetno je kreativan, svjež i lagan, a istovremeno i vrlo kompleksan.

Predjelo – komorač, kozice i naranča pod želeom od pjenušca – je osvježavajuća blagdanska kombinacija koja se satoji od brzo kuhanih kozica i naranča s kruškom u Calvadosu, hrskavim kriškama komorača koje se nalaze  pod želeom od pjenušca. Žele od pjenušca predjelu daje posebnu svježinu i elegantan izgled.

Glavno jelo – kozice black tiger i guščja jetra – osvaja prije svega mirisom a potom kontrastom okusa koji su spojeni u pravu gastro harmoiju. Kratko pržene kozice black tiger i guščja jetra domiraju jelom a slijede ih okusi zelene jabuke  u ginu, s umakom od manga, limunske trave i korijandera.

Svjež i lepršav pjenušac finog perlagea Kabola Re poslužuje se rashlađen temperaturi od 6 do 8°C.

Fine perlice dobro ohlađenog pjenušca Kabola Re zaokružuju ovaj meni koji poslovno ili privatno druženje u prosincu pretvara u gastronomski doživljaj.

Restoran Voncimer – Oris Kuća arhitekture, ul. Kralja Držislava 3, Zagreb (centar grada, u blizini Meštrovićeva paviljona također poznatog kao Džamija)
voncimer@oris.hr
+385 1 7988 374.
Radno vrijeme 12:00h – 23:00h (pon-sub)