Istaknuta slika

POČINJE NAJVAŽNIJI GASTRO DOGAĐAJ GODINE Rezervirajte svoje mjesto!

Rubrika: Tjedan dobre hrane Objavljeno:

U Tjednu Dobre hrane od 9. do 15. prosinca rezervirajte svoje mjesto u 86 najboljih restorana i isprobajte neponovljive ekskluzivne menije za samo 100 kuna

Sutra kreće najambiciozniji, najvažniji i najuzbudljiviji gastro događaj koji će obilježiti cijelu godinu. Magazin Dobra hrana, renomirani odabir restorana Dobri restorani, zajedno s partnerima Zagrebačkom bankom, Jamnicom i City Centerom one East, kreirali su cjelotjednu akciju koja će svima omogućiti da jedu u 86 najboljih restorana po cijeloj Hrvatskoj, po nevjerojatno niskoj akcijskoj cijeni od 100 kuna.

Tijekom akcije Tjedan Dobre hrane uživat ćete u raskošnim menijima od tri slijeda i bocu Jamnice za samo 100 kuna, u renomiranim restoranima kao što su Apetit City, Dubravkin put, Bota Šare, Le Mandrać, El Bull, Pellegrini, Bistro Karlo, Okrugljak, Bistro Apetit, Lari i Penati, Bistro Mostovi, Mala Hiža, Foša, Rougemarin Bistro, Lido i mnogi drugi.

Svaki radni dan nadolazećeg tjedna obilježava jedna tema za koju su najbolji hrvatski restorani pripremili ekskluzivne menije. Ponedjeljkom gosti mogu uživati u mesu, utorak je rezerviran za tjesteninu, srijeda će vam otvoriti vidike prema internacionalnoj hrani, četvrtak će oduševiti ljubitelje zdrave hrane, dok će petak, dakako, biti rezerviran za senzacionalna riblja jela.

dhinline2_619203S0

“Ponosni smo što su najbolji restorani u cijeloj zemlji samo za Tjedan Dobre hrane stvorili posebne menije koji će biti dostupni samo u ovoj ekskluzivnoj ponudi”, otkriva nam Ivana Omerović, direktorica projekta nastalog u sklopu magazina Dobra hrana i glasovitog odabira Dobri restorani 2013., u suradnji sa Zagrebačkom bankom, Jamnicom i City Centerom one East.

Osim golemog izbora restorana u svakom kutku Hrvatske, organizatori su ponosni i na odaziv najboljih kuhara. Oni su, naime, prigrlili ovu akciju i samo za vas stvorili unikatne menije koje inače ili uopće nemaju u ponudi ili ih možete pronaći po drastično većoj cijeni. Tako ćete moći, primjerice u ponedjeljak u Bistrou Apetit, pojesti juhu od zapečenog bikovog repa, glazirani teleći kare s povrćem u maslacu od kadulje, a meni ćete završiti s mousseom od jogurta s kremom od malina.

Cjeloviti popis restorana i svih menija koji će vas čekati svaki dan Tjedna Dobre hrane možete pronaći na web stranici – https://www.dobri-restorani.hr, a organizatori preporučuju da što prije odaberete menije koji vas zanimaju i napravite rezervacije kako biste bili sigurni da ste osigurali svoje mjesto.

dhinline1_619204S0

“Interes je strahovito velik”, kaže nam Omerović. “Obavezno rezervirajte svoj meni na vrijeme kako ne biste propustili ovu ekskluzivnu ponudu.”

No Tjedan Dobre hrane ne prestaje samo s ponudama jedinstveno jeftinih menija. Tjedan Dobre hrane za vikend 14. i 15. prosinca donosi Sajam hrane i Školu kuhanja u City Centeru one East. Posjetitelji centra moći će potpuno besplatno obići sajam na kojemu će se predstaviti najbolji mali proizvođači iz cijele Hrvatske.

Osim sajma najboljih proizvođača, organizirane su i degustacije hrane, testiranja domaćih proizvoda, kao i jedinstveni vinski kviz na kojemu će se svi posjetitelji upoznati s vinima Hrvatske. Naučit ćete prepoznavati razne autohtone sorte vina koje se proizvode kod nas.

Uz to, Tjedan Dobre hrane dobio je punu podršku najboljih hrvatskih kuhara. Zato su odlučili za vikend podijeliti svoje znanje na potpuno besplatnim radionicama. Dođite 14. i 15. prosinca u City Center one East i ušetajte na jednu od brojnih radionica Tjedna Dobre hrane. Marin Medak iz Rougemarin Bistroa pokazat će vam kako napraviti muffine u samo 15 sekundi, legendarni Raul Lajtman osnovne recepte za pašte, Christian Misirae konačno će vas naučiti kako pripremiti savršeni ramsteak, a ekipa restorana Vinodol oduševit će vas jednostavnim božićnim menijima.

Čak i ako niste u prilici doći na radionice najboljih hrvatskih kuhara, nema brige. Svaki dan Tjedna Dobre hrane uz Jutarnji list pronaći ćete tematsku knjižicu recepata s jelima koja će kuhari spremati u tematskim menijima koji će biti u ponudi svakoga dana u najboljim restoranima. U ovim jedinstvenim kuharicama koje se prodaju samo uz Jutarnji list za tri kune pronaći ćete jednostavne upute kako bi najbolja jela iz Tjedna Dobre hrane stvorili i kod kuće.