Istaknuta slika

Mogu li se povezati ekologija i gastronomija? Mogu!

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Dođite 6. svibnja u Klub književnika i saznajte kako.

Invazivna večera događaj je koji promovira ukusni pristup pokušajima kontrole invazivnih biljnih i životinjskih vrsta te spaja u pozitivnom svjetlu naizgled nespojivo: gastronomiju i zaštitu prirode. Invazivne vrste su slučajnim ili namjernim aktivnostima čovjeka ili drugih životinja dospjele izvan područja svoje prirodne rasprostranjenosti, a u novom području uzrokuju ekološku i ekonomsku štetu.

invazivnaveceraAtena (1)

Pažljivo korištenje invazivnih vrsta u kulinarstvu doprinosi ublažavanju njihovog negativnog utjecaja te, uz dobru organizaciju, može također pripomoći boljem poznavanju rasprostranjenosti pojedinih vrsta i praćenju stanja u okolišu. Neke od invazivnih vrsta koje bi se mogle naći na jelovniku su čičoka, zlatnica, kanadska hudoljetnica, ali i bagrem i ambrozija.

Događaj je dio velikog Europskog projekta Imagine 2020 kojim Europska unija potiče realizaciju ekoloških projekata. Projekt Imagine je započelo je 2011. godine, a te je godine održana i prva večera koja je osim u Zagrebu organizirana i na otoku Krapnju te u Ateni.

invazivnaveceraAtena3 (1)

Pozivamo Vas na gastronomsko ekološki užitak pod nazivom Invazivna večera koja se odvija 6. svibnja s početkom u 19 sati u Klub književnika na adresi Trg bana Josipa Jelačića 7/1 .

Zbog izuzetno ograničenog broja mjesta potrebno je rezervirati ulaznicu na udrugadomino.marketing@gmail.com