Istaknuta slika

Konoba Neretvanska kuća

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Kraljica u srcu neretvanske močvare

Kako biste Neretvu doživjeli i osjetili iz prve ruke pobrinut će se ljubazno osoblje hotela i restorana Villa Neretva koji u svojoj ponudi ima i turističke programe u koje je uključena posjeta i ručak u konobi ‘Neretvanska kuća’, čarobnog mjesta do kojeg možete doći samo vodenim putem.

1

Od travnja pa sve do sredine studenog organizira se već nadaleko i naširoko poznat foto safari močvarom delte Neretve, gdje se goste vozi u autohtonim neretvanskim lađama kroz rukavce neretvanske močvare. Pojedine lađe su starije više od 100 godina.

2

Predivan je to i jedinstven doživljaj koji približava današnjem modernom gostu, koji dolazi iz velikih svjetskih gradova i metropola, kako se nekada živjelo u neretvanskom kraju, skromno i jednostavno, a istodobno prelijepo gdje se nekad nigdje nije žurilo. Na taj način se čuva neretvanska tradicija, jedinstvena ne samo u našoj regiji nego u cijelom svijetu.

3

Praznik pak za sva osjetila je fotosafari dolinom Neretve koji vas vozi živopisnim rukavcima do srca netaknute neretvanske močvare. Na tom zanimljivom ‘putovanju’ Neretvom pronaći ćete mjesta kojima su nekada plovili Iliri, Grci, Rimljani, a neretvanski gusari započinjali napade na neprijateljske galije, čuvajući svoj teritorij od tuđinaca.

4

Upoznat ćete draži jedne od posljednjih močvara na europskom tlu, njezinu floru i faunu, raznovrsnost ptica i tradicionalni način življenja.

5

Poseban doživljaj za sve goste koji dolaze iz cijelog svijeta jest izletnički program berbe mandarina koji se organizira od sredine rujna pa sve do kraja studenoga. Uz živu glazbu na plantaži pleše se, pjeva i uživa u ovim rajskim plodovima.

6

Ukoliko Dolinu Neretve posjetite ljeti uživat ćete u spektaklu na visokoj razini , u manifestaciji ‘Maraton lađa’, na kojem se u autohtonom plovilu tog kraja, lađi ‘neretvanski gusari’, ali i brojni gosti sa svojim ekipama utrkuju na 22 kilometra dugoj dionici od Metkovića preko Opuzena pa sve do Ploča.
Odsjednete li u Villi Neretvi možete posjetiti i bogato arheološko nalazište na kojem je izgrađen muzej Narona. Osim toga možete uživati u u razgledavanju Ornitološke zbirke u Metkoviću.

Istaknuta slika
Villa Neretva

Splitska 14, Krvavac II, Metković

020 672 200

Posjeti restoran