Istaknuta slika

Riba Dražin

Pogon obitelji Dražin nalazi se u Kaštel Kambelovcu tradicionalnom ribarskom mjestu. Generacije mještana ovog malog mjesta su ribari koji jedu tvrdi kruh od sedam kora umočen u kaštelansko vino i maslinovo ulje koji prenose znanje soljenja i mariniranja ribe. Tako je i obitelj Dražin jedna od starosjedilaca ovog mjesta prenosila svoje znanje, koje gospodin Živko koristi u svom pogonu za soljenje i marinizaciju ribe na stari tradicionalan način.

10363098_716300065091225_7682888626641944245_n

Proizvodi Riba Dražin su visoke kvalitete i s pravom se svrstavaju među delicije. Rezultat je to kvalitetne, isključivo domaće sirovine i tradicionalne pripreme.

Oduvijek brinu o vrhunskoj kvaliteti naših proizvoda te stoga posebnu pažnju posvećuju kontroli kvalitete svih sastojaka, proizvodnog procesa te konačnog proizvoda. Kako bi to osigurali, implementirali su HACCP sustav, te suponosni vlasnik HACCP certifikata kvalitete.

10501891_697400980314467_3180715659842683712_n

Soljenje ribe je stari način čuvanja ribe. Nekada je to bio glavni izvozni riblji proizvod s ovih prostora. Najviše se tražila plava riba, inćun i srdela. U današnje vrijeme ponovno se otkrivaju vrijednosti ovih usoljenih riba i njihova tradicijska priprema. Na tim osnovama, a u maštovitim kombinacijama s drugim namirnicama, nastaju novi proizvodi drugačijih okusa koji mogu zadovoljiti i najprofinjenije ukuse.

10276000_670755042979061_7896676933236624788_n

Riba Dražin ponosi se svojom ponudom proizvoda, a posebno crvenim papričicama punjenim filetom inćuna, nazvanim Pepefiš. Pepefiš je slatko kiselo ljuta papričica punjena filetom slanog inćuna. Pepefiš osim što je iznimno ukusan je i jedinstven na tržištu, patentom zaštićen na cijelom području europske unije. A dolazi iz malog opg ili obiteljske firme smještene u Kaštel Kambelovcu. To je stara obitelj ribara iz tog mjesta u kojoj su se tradicionalne recepture obrađivanja ribe prenosile s koljena na koljeno. Svaki proizvod je rađen s puno ljubavi i pažnje što se očituje vrsnom kvalitetom.
Slatko – kisele ljute, crvene papričice pune se smotanim filetom inćuna. Slažu se u staklenke i prelijevaju maslinovim uljem. Dobije se Pepefiš, proizvod lijepog izgleda i iznimnog okusa koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse. Može se poslužiti uz domaći kruh, sir i vino gdje će njegov okus doći potpuno do izražaja i priuštiti pravi gastronomski užitak. Pepefiš je zaštićeni proizvod u Republici Hrvatskoj i na međunarodnom tržištu. Riba Dražin je isključivi vlasnik patentirane recepture. Pepefiš je osmislio gospodin Živko Dražin koji je česti posjetitelj sajmova i gdje god se pojavi posebno privlači posjetitelje željne domaćih proizvoda ali pripremljene na drugačiji način i posebnih okusa.

10344261_667801663274399_2084200315214069410_o 10665261_733414776713087_5814320825913337356_n

I ostali proizvodi nastali su kao spoj znanja i višegodišnjeg iskustva u ribarstvu, maslinarstvu i poznavanju mediteranskih biljaka, svježe ribe iz čistog mora pripremljene na tradicionalni način, te domaćim, svježim proizvodima iz vlastite proizvodnje.

Riba Dražin prema tradicionalnoj recepturi priprema i sljedeće: marinirane filete inćuna, marinirane filete ušate, marinirane kozice, filete slanih inćuna, očišćene slane inćune, konzervirane masline iz vlastitog maslinika, konzervirane kapare, cvijet kapare u ulju, matar u kvasini, sušene pome, masline punjene bademima i riblje paštete.