Istaknuta slika

Restoran Žganjer

Zavirite u slasni kutak bake Dore…

Tradicionalni okusi i tehnike.

U slasnom kutku nagrađivanog ozaljskog restorana Žganjer svaki pojedini kolačić, gibanica ili pogača – izgledom, mirisom i okusom prava je domaća tradicionalna slastica, izrađena ručno prema jednom od 100-ak obiteljskih recepata, od prirodnih namirnica koje se nabavljaju od lokalnih poljoprivrednika, uz puno ljubavi i pažnje.

dsc_5258-copy dsc_5217

Guinnessov rekord – 1.479,38 m štrudle

Posebno smo ponosni na starinsku štrudlu koja je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda, a čije tijesto se oblikuje starinskom tehnikom koju nas je prije nekoliko desetljeća naučila baka Dora. Veliki dan za malo selo Jaškovo bio je 6.9.2015. kada je, uz pomoć cijele zajednice i kolega iz destinacije Zeleno srce Hrvatske, napravljena najduža štrudla za Guinnessovu knjigu rekorda od čak 1479,38 cm čime je hrvatska štrudla postavila svjetski rekord.

U svakodnevnoj ponudi restorana Žganjer su 3 okusa štrudle – slana štrudla s domaćim sirom i vrhnjem i slatka s jabukama, dok se okus treće štrudle mijenja sezonski: Guinnessova (s jabukama i grožđem), višnje, višnje i mak, rujan u srcu (sir, bundeva, mrkva, suncokretove sjemenke), Slavina jesen (vinogradarske breskvice, jabuke, kruške, šljive), štrudla jaškovskog baruna Hunolsteina… Više od 20 vrsta štrudle može se probati prve nedjelje u rujnu na festivalu štrudle – ŠtrudlaFestu.

guinnessov-rekord-najduza-strudla-na-svijetu guinness-1-4 dsc_9159 domaca-strudla-tete-marice

Torta Katarine Zrinski- kolaž davnih ozaljskih okusa

Sofisiticiranim okusom koji oduševljava svojom kompleksnošću,  torta Katarina Zrinski 12slojni je presjek  biranih sastojaka baroknih slastica ozaljske plemićke obitelji Zrinski nastao kao  rezultat istraživanja gospođe Zdenke Stupić, zaljubljenice u ozaljsku povijest i kulturu. Hommage  gastronomiji 17.stoljeća koja se pripremala u čarobnom Starom gradu Ozlju – torta Katarina Zrinski harmonijom 30 sastojaka i baroknim izgledom,  jedinstveno, i čak i za današnje trendove, odvažno spaja namirnice poput borovnica i grožđica s pimentom.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

Kaksi- karlovački keksi

Dobri stari keksići na mašinu pakirani u prigodnim vrećicama idealan su poklon ili za mali slatki predah.

Okusite kontinentalnu Hrvatsku!

Dovoljno blizu da se do njega brzo dođe, a dovoljno daleko da se zaborave svakodnevne brige i gradske gužve… Nedaleko povijesnog Ozlja, Karlovca i Slovenije, u živopisnom mjestu Jaškovu, od 1974. godine obitelj Žganjer pruža svojim gostima kulinarske užitke i nezaboravne trenutke u domaćoj i prijateljskoj atmosferi. Restoran Žganjer je spoj tradicije i modernih trendova u službi zadovoljstva naših gostiju!

Kod pripravljanja hrane naglasak se stavlja na svježe namirnice domaćeg porijekla lokalnih gospodarstvenika, a tradicija se očituje u njegovanju starih običaja pripreme tradicionalnih jela. Okusite naše domaće specijalitete- kruh i pogačice, janjeću paštetu ili jetricu sa žara s bakinim sirom… Nezaobilazni su i domaći proizvodi kolinja-  kobasice, šunke i špek.

Osobitost restorana čini tradicija dovoza živih janjaca s otoka Paga i Krka i priprema na ražnju nad bukovim drvima neposredno prije posluživanja. U tradicionalnu pripremu uspješno je uklopljena obrada mesa u suvremenoj vlastitoj klaonici koja je ocijenjena 1. kategorijom EU. Vlasnik Ivan Žganjer osobno svako janje kupuje od provjerenih malih obiteljskih proizvođača, od kojih pojedine poznaje i preko 25 godina. Uz specijalitet kuće neizostavno je i vino kuće, vino jednako zanimljivog i okusa i imena- Gramusch, jedinstvena kombinacija stvorena u podrumu obitelji Žabčić.

11224362_1087647794614155_5086576932271065555_n

????????????????????????????????????

Vikend u Ozlju i Zelenom srcu Hrvatske

U sklopu restorana se nalazi hostel Ozalj kojim vlada topla obiteljska atmosfera ruralnog doba prošlih vremena, a sobe su nazvane prema baštini ozaljskog kraja- „Jalba“, „Munjara“ i „Lopoči“.

Posjetite destinaciju Zeleno srce Hrvatske – Karlovac, Ozalj i Ribnik, koje je izvor jedinstvenih doživljaja….Vinske degustacije, ribolov i lov, aktivni, odmor (rafting, biciklizam, nordijsko hodanja…), gastro radionice, piknik, magičan Stari grad Ozalj, tajnoviti karlovački Dubovac,  hidroelektrana Munjara, samostan Svetice… posjetite nebrušeni turistički dijamant  Hrvatske i ponesite sa sobom dio čarolije!

KONTAKT I LOKACIJA:

Adresa: Jaškovo 51, 47280 Ozalj

Telefon: +385 (0) 47 751 200

Fax: +385 (0) 47 751 007

Mobitel: +385 (0) 98 431 400

Radno vrijeme: 08-22   (01.07.-30.09. do 23 h)

E mail: info@restoran-zganjer.hr

Web: www.restoran-zganjer.hr