Istaknuta slika

OPG Ferbežar

Uzgoj i tov svinja na tradicionalan način sa modernim pristupom!

ferbezar crna svinja karton1

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ferbežar iz Otoka diči se svojim tradicionalnim slavonskim proizvodima pripremljenim na tradicionalni način uz moderan pristup i tehnologiju. Kako bi kvaliteta proizvoda bila iznimno visoka, koriste se najkvalitetnije sirovine od mesa svinja uzgojenih na imanju uz rub hrastove šume. Svinje koje se uzgajaju na ovom imanju, koje je tradicionalni šokački stan, su na otvorenom prostoru te hodaju po zemlji (bez betona). Ovakav uzgoj osigurava vrhunsku kvalitetu mesa sa dovoljnim udjelom masnoće u mesu.

 

plastika

Crna slavonska svinja koja se ovdje uzgaja prolazi kroz identičan uzgoj i ishranu za svaku pojedinu životinju osiguravaju visok udio slanine koja je zdrava za ishranu. Ova vrsta svinje se ne uzgaja masovno već se radi o količinama dovoljnim samo za vlastitu preradu u visokokvalitetne proizvode. Nijedan uzgoj svinja nije moguć bez dobro organiziranog prasilišta koje je u OPG Ferbežar moderno te ispunjava sve visoke higijenske i tehnološke kriterije. Kako je stan uz rub šume potrebna energija se dobiva iz obnovljivih izvora energije kao što su vjetrenjača i solarne ploče.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ferbežar osigurava uzgoj i tov svinja na tradicionalni način na otvorenom uz sam rub hrastove šume, moderno prasilište sa visokim higijenskim uvjetima i tehnološkim nivoom, trajanje tova minimalno 12 mjeseci, težina svinja od 160-200 kg, visokokvalitetna hrana sa 20% udjela djeleteline Lucerke, bez dodataka ili primjesa hrani. Koriste se samo žitarice, kukuruz, ječam, pšenica, soja i djetelina.

Ponose se svojim humanim uzgojem sa ispašom i tovom na otvorenom. Njihove svinje tako imaju puno prostora za hod na zemlji (bez betona). Ovakav režim prehrane i kretanja životinja rezultira mesom visoke kvalitete što daje posebnu aromu i okus našim proizvodima.

Ovakvim načinom uzgoja i tova svinja dobijaju ograničene količine iznimno kvalitetnog mesa. Svo proizvedeno meso koristimo za preradu u vlastitom pogonu te nema masovnog uzgoja. Samo najkvalitetnije meso za njihove kupce je dovoljno dobro meso.