Istaknuta slika

Mg Mivela

NAJBOLJI JE PRIRODAN MAGNEZIJ

Brojni stručnjaci potvrđuju kako je magnezij na najboljem putu da postane najznačajniji mineral našeg vremena, budući da je neophodan za brojne vitalne procese u organizmu, a njegov je unos u svakodnevnoj prehrani često nedostatan. Istovremeno se čini da je magnezij široko rasprostranjen u hrani, no istraživanja pokazuju da je u većine ljudi tzv. zapadnjačke civilizacije unos magnezija ispod preporučenog te da moderan čovjek danas živi u stanju kroničnog nedostatnog unosa magnezija.

Najbolje ga je unositi hranom i vodom. Hranu s najvećom količinom magnezija čine orašasti plodovi, sjemenke, mahunarke, zeleno lisnato povrće te integralne žitarice. Međutim, sadržaj magnezija u hrani može biti značajno smanjen s obzirom na primijenjene agrotehničke mjere u proizvodnji hrane, tehnološki proces prerade, te samu pripremu hrane, kuhanjem, zamrzavanjem i slično. Kako bi tijelo opskrbili preporučenom količinom magnezija, idealno je odabrati prirodnu mineralnu vodu bogatu magnezijem. Prirodan magnezij u Mg Miveli u topivom je obliku kojeg organizam iz tankog crijeva lako apsorbira u krvotok te ga može iskoristiti za vitalne životne funkcije.

Odrasli dnevno trebaju uzimati 375 mg magnezija, a jednostavno rješenje za to jest jedna litra Mg Mivele –  prirodnija od šumećih tableta, u pitkom obliku i sa  čak 343 mg magnezija.

fitness_magnezij_mg-mivela-2

ZAŠTO JE MAGNEZIJ VAŽAN?

O važnosti magnezija govori i činjenica da sudjeluje u preko 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Samo neki od simptoma nedostatka magnezija mogu biti umor, glavobolja, razdražljivost, nedostatak koncentracije, grčevi i napetost mišića te manjak energije. Da bi se to izbjeglo važno je voditi računa o preporučenom dnevnom unosu od 375 mg magnezija jer se on ne stvara prirodno u tijelu.

Magnezij ima važnu ulogu kod stresa a umor i iscrpljenost često su glavni uzročnici stresa pa je dobra vijest da se oni mogu umanjiti dovoljnim unosom prirodnog magnezija.

Jedna je od najvažnijih funkcija magnezija omogućavanje mišićima da se opuste i regeneriraju. Ako nema dovoljno magnezija, mišić se ne može potpuno opustiti, što dovodi do grčeva. Upravo je najvažnijem među mišićima, onom srčanom neophodan magnezij, jer je riječ o prirodnoj tvari koju se sve više spominje u kontekstu zdravlja srca, budući da u sprezi s drugim mineralima omogućava njegovo normalno stezanje i opuštanje.

mivela-0087

Magnezij u Mg Miveli je u nutritivnom smislu idealan izvor magnezija iz prirode jer se lakše apsorbira, ne izazivajući laksativni učinak na probavu. Posebnost Mg Mivele je i ta, što dolazi u dvije verzije – gazirana i blago gazirana.