Istaknuta slika

Jamnica

Najbolja uz Tjedan dobre hrane!

jamnica_drustvo-hrana

Jamnica je nezaobilazni partner projekta Tjedan dobre hrane, jer gotovo je nemoguće zamisliti obrok bez Jamnice. Bilo da se radi  poslasticama s ražnja i iz peke, fužima i sarmama, kotlovinama i čobancima, štruklama i paprikašima, Jamnica ima nezamjenjivu ulogu za svakim stolom. I ove godine Jamnica je prisutna na menijima restorana, ali i na radionicama Sajmova dobre hrane. Vaš domaćin bit će Šime Sušić, pobjednik prvog MasterChefa u Hrvatskoj ujedno i autor na www.JaKuham.hr. Delicije koje će Šime pripremiti moći će kušati svi posjetitelji Sajmova dobre hrane u splitskom City Centru One i zagrebačkom City Center One East.

Foto:Igor Šoban

Foto:Igor Šoban

Jamnica je među nama od 1828. godine i predstavlja tradiciju koju hrvatski potrošači vole te ne čudi što je broj 1 među gaziranim mineralnim vodama. Prisutnost na Tjednu dobre hrane rezultat je činjenice što je Jamnica omiljena u gastronomiji, jer osim što nema kalorija, gasi žeđ i prirodno olakšava probavu. Jamnica daje osjećaj lakše probavljivosti hrane, a mjehurići u njoj imaju osvježavajući učinak što je posebno poželjno nakon obroka.

Koje tri stvari treba znati?

  • Prirodno olakšava probavu

Prirodna mineralna voda Jamnica sa svojim kompleksnim sastavom otopljenih minerala ima blagotvoran utjecaj na izlučivanje želučanih sokova čime prirodno olakšava probavu.

  • Prirodno osvježenje bez kalorija

Kao prirodna mineralna voda, Jamnica nadoknađuje izgubljenu tekućinu osiguravajući minerale uz 0 kcal, a zbog njene gaziranosti i osvježavajućih  mjehurića tako dobro pristaje uz svaki obrok.

  • Bogata mineralima

Jamnica na svom putu, prolazeći kroz slojeve stijena postaje prirodno bogata mineralima i elektrolitima. Izvirući iz podzemnih ležišta zaštićenih  od svih rizika  onečišćenja, Jamnica ima stabilan mineralni sastav, a samo neki od zastupljenih minerala su: magnezij, kalij, natrij, kalcij, klorid i mnogi drugi.

01

 

 
Jamnica – Najbolja uz život!

Voda, hrana i ljubav, tri su stvari bez kojih se ne može živjeti. Ljubavi su najljepše kada su duboke i čiste, a tako je i s vodama. Mi u Hrvatskoj blagoslovljeni smo bogatstvom voda, a u svim krajevima naše zemlje spremaju se i najfinije domaće delicije. Uz gastro delicije najbolje ide Jamnica, jer osim što nema kalorija, Jamnica gasi žeđ i prirodno olakšava probavu. Mjehurići u njoj imaju osvježavajući učinak što pridonosi osjećaju lakše probavljivosti hrane nakon svakog obroka.

Okupljanje generacija, druženje i hrana dio su naše gurmanske tradicije.

A tradicija, tradicija je Jamnica. Od 1828. uz Jamnicu i hranu se okupljamo, veselimo, tugujemo, smijemo, zaljubljujemo. Od 1828. uz Jamnicu živimo.

Najbolja gazirana mineralna voda iz Hrvatske. Najbolja uz hranu. Najbolja uz društvo.

Najbolja uz život. Jamnica