Istaknuta slika

Korlat vina i rakije

Još prije desetak godina pojam Korlat (kraj Benkovca) na vinogradarskim i vinarskim kartama Hrvatske nije postojao, a danas je upisan zlatnim slovima na vinarskim kartama Europe, ali i svijeta.

Nakon obrade 100 ha tvrdog dalmatinskog kamena, korova i makije koja je započela 2004. godine i sadnji loza merlota, cabernet sauvignona i syraha, vina iz Korlata od lansiranja prve berbe 2011. godine, osvojila su 35 prestižne nagrade na međunarodnim ocjenjivanjima vina. Osim stručnjaka, kvalitetom korlatskih vina oduševljavaju se i potrošači, jer to su vina koja su svojom pojavom osvojila hrvatsko tržište, naročito vinoteke i kanal HoReCa.

Badelov projekt često slikovito nazivan ‘vino iz kamena’, na koncu je svakako jedan od najambicioznijih pothvata u hrvatskom vinogradarstvu, no zanimljivo je da je po svemu sudeći pokrenuo trend sadnje vinograda u na kršnom tlu i kod drugih, bitno manjih proizvođača vina. U slične investicije navodno su na otocima i u zadarskom kraju krenuli i neki privatni vinari kojima je u posljednju godinu dvije ideja o podizanju vinograda na ekstremnim terenima očito postala dovoljno privlačna da u nju ulože bitno više novca nego li je to potrebno za sadnju loze na ‘klasičnom’ vinogradarskom tlu.

 

Korlat Cabernet Sauvignon

Vino je izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, začina i izrazito dominantnim crnim ribizom. U ustima vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije kiselosti s dosta zrelih tanina. Brižnom dugotrajnom njegom u barrique bačvama i blagim ostatkom neprovrelog šećera koji ga svrstava u kategoriju polusuhog vina sljubljeno je u jedno veliko vino za odabrane trenutke.

Ohlađeno na 18°C idealno pristaje uz meso divljači, pašticade, odreske…

Korlat Merlot 

Vino je žive, sjajne, tamno crvene boje, njegovano u barrique bačvama. Snažne, bogate strukture, podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i maline, dodatno harmonizirano začinskim aromama barrique bačve.

Dugotrajan bogat okus s lijepo izbalansiranim kiselinama i mekim, zrelim taninima daje vinu dodatnu dimenziju i finu glatku teksturu. Upravo su to odlike zbog kojih ćete se zasigurno ponovo družiti s ovim vinom.

Ohlađen na 18°C idealno se slaže uz tunu, gulaš, tamna mesa peradi (patka, guska)

Korlat Syrah

Vino je duboke, tamne, crveno-ljubičaste boje, alkoholično, snažne bogate strukture. Intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama zrelog bobičastog voća poput kupine i crnih grožđica. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo ukomponirane arome kave, crne čokolade te diskretne duhanske note koje su dijelom iskaz sortnog aromatskog potencijala, a dijelom rezultat brižne njege i školovanja vina u barrique bačvama. U ustima vino je živo, toplo, uravnoteženo, trajno i zrelo za konzumiranje. Kompleksnost i struktura ovog vina zasigurno potvrđuje činjenicu da se neka od najvećih vina današnjice proizvode od sorte Syrah ili je ista sastavni dio velikih vinskih kupaža.

Ohlađen na 18°C idealno se slaže sa biftekom, janjećim kotletima, mesom s roštilja

oglas-korlat

KORLAT RAKIJE

Korlat loza barrique

Korlat Loza Barrique već je prepoznata i brojnim nagradama ovjenčana premium rakija. Odležana u malim hrastovim bačvama, obavija svojim neodoljivim okusom, a u samoj svojoj srži donosi pravu mediteransku žestinu koja grije srce i dušu.

Korlat travarica barrique

Korlat Travarica barrique sa smiljem skriva svoju posebnu tajnu recepturu, u kojoj dominira Immortelle – dalmatinsko smilje. Svoj konačni potpis i karakter dobiva odležavanjem u barrique hrastovim bačvama.

korlat_travarica_barrique korlat_loza_barrique

KORLAT LIKERI

Korlat aronija

je pravo malo čudo prirode: ukusna, sočna i poznata kao najjači antioksidant. Tradicionalno pripremljena rakija od grožđa ističe intenzivan i bogat slatkotrpki voćni okus koncentriranog soka aronije, čineći svaku kap pravom čarolijom.

Korlat medica s propolisom

Medica s propolisom senzacija je velike snage, punog medenog okusa, zamamnog mirisa i bogate boje. Jedinstveni medeni potpis i poseban, drugačiji okus, daju joj tri vrste slatkog meda i blaga gorčina propolisa.

Korlat šipak i divlja ruža

Korlat šipak i divlja ruža originalna je i maštovita kombinacija koja će vas osvojiti na prvi gutljaj. Okus šipka s jedinstvenom aromom i mirisom divlje ruže, sljubljuje se u dosad neviđenu okusnu i mirisnu senzaciju.

korlat_aronija korlat_medica korlat_sipak