Istaknuta slika

Aurelia – svježa tjestenina

AURELIA SVJEŽA TJESTENINA PRIMILA PRESTIŽNE ZVJEZDICE “ SUPERIOR TASTE AWARD”

Tri Aurelia proizvoda – Ravioli s ovčjim sirom, Ravioli s tartufima te Tortelloni s kozjim sirom i crnim maslinama, primili su prestižno priznanje “ SUPERIOR TASTE AWARD” koje dodjeljuje Međunarodni institut za okuse i kvalitetu iz Brisela, po strogim kriterijima ocjenjivanja žirija sastavljenog od chefova i sommelier Michelinovih restorana, ujedno članova prestižnih međunarodnih kulinarskih instituta iz 15 zemalja

Međunarodni institut za okuse i kvalitetu (International Taste and Quality Institute) iz Brisela dodijelio je, u jakoj međunarodnoj konkurenciji, prestižne zvjezdice “SUPERIOR TASTE AWARD” trima proizvodima iz Aurelia ponude svježe tjestenine – Raviolima s ovčjim sirom, Raviolima s tartufima te Tortellonima s kozjim sirom i crnim maslinama. “ SUPERIOR TASTE AWARD” jedina je potvrda, jamac izvrsnosti kvalitete, koju jamče vrhunski poznavatelji gastronomije – 24 vodeća chefa i sommeliera Michelinovih restorana, ujedno članova prestižnih međunarodnih kulinarskih instituta iz 15 europskih zemalja.

AURELIA TORTELLONI_SASTOJCI

Tri Aurelia proizvoda su “slijepo”, osjetno (senzorno) testirana u kategorijama – prvi dojam, izgled, miris, tekstura, okus i okus nakon kušanja. Ravioli s tartufima i Tortelloni s kozjim sirom i crnim maslinama nagrađeni su zlatnom zvjezdicom za odličan okus (ocjena između 70-80% mogućih bodova), dok su Ravioli s ovčjim sirom nagrađeni s prestižne dvije zlatne zvjezdice koje simboliziraju zavidan okus (ocjena između 80-90% mogućih bodova).

AURELIA TORTELLONI S PRŽENIM SJEMENKAMA BUNDEVE

Aurelia, zaštitno ime za svježu tjesteninu, predstavlja jesenski novitet u svojoj ponudi – mirisne Tortellone punjene prženim sjemenkama bundeve. Ugodan, aromatičan okus kraljice jeseni – bundeve – odlično nadopunjuje okus svježe tjestenine pripravljene od najkvalitetnijih sastojaka, te donosi jedinstveni jesenski specijalitet na vaše tanjure.

Svježi Tortelloni brzi su i jednostavni za pripremu (doslovno 3-4 minute!), a odlično pristaju uz jednostavne umake, poput par kapi bućinog ulja i ribani sir, ali i uz razne kremaste umake obogaćene drugim mirisnim plodovima jeseni, poput gljiva, vina, pancete.

Poslužite vrhunsko gourmet iskustvo i uživajte u svakom zalogaju ove svježe i prirodne delikatese.
Aurelia Tortelloni punjeni prženim sjemenkama bundeve dostupni su u hladnjacima svih bolje opskrbljenih trgovina, po cijeni 16,99kn.

RECEPT:

Tortelloni s bundevom u umaku od gljiva i vina

Sastojci:

  • 1 ½ šalice jušnog temeljca
  • 1 šalica suhog crnog vina
  • 3 žlice malinovog ulja
  • 350g gljiva po izboru (narezanih)
  • 225g nasjeckane pancete
  • 6 žlica maslaca
  • 1 šalica naribanog parmezana
  • Prstohvat kadulje, ružmarina
  • Aurelia Tortelloni s bundevom

Priprema:

Temeljac i vino pustite da zavrije te kuhajte 15-18 minuta. U tavi zagrijte ulje, dodajte gljive i sol te pirjajte 5 minuta. Izvadite gljive, a na ulju nastavite pržiti pancetu dok ne posmeđi. Dodajte temeljac s vinom, maslac, začinsko bilje i na laganoj vatri kuhajte, dok umak ne postane malo gušći pa dodajte gljive. Ukoliko je potrebno, umak razrijedite s nekoliko žlica vode. Pred kraj umiješajte ½ šalice parmezana, a umak prelijte preko kuhanih Tortellona. Posipajte ostatkom sira.

U slast!