Istaknuta slika

Gala večer sa Sibeliusom

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Restoran Zinfandel's, srijeda, 14. listopada u 19 sati

Povodom proslave 150. obljetnice rođenja velikog finskog skladatelja Jeana Sibeliusa, a u sklopu programa ‘Fall for Sibelius’, Veleposlanstvo Finske u suradnji s hotelom Esplanade najavljuje ‘Tjedan finske gastronomije’ od 12. – 18. listopada u šarmantnom Le Bistrou te ekskluzivnu ‘Gala večer sa Sibeliusom’ u restoranu Zinfandel’s uz finske specijalitete i posebnu glazbenu poslasticu – nastup svjetski poznatog zbora Dominante.

Zagreb, 061015. Hotel Regent Esplanade. Povodom manifestacije Fall for Sibelius, u organizaciji Finskog veleposlanstva u RH, odrzana je konferencija za medije. Manifestacija je posvecena finskom skladatelju Juliusu Sibeliusu. Foto: Sandra Simunovic / CROPIX

Veleposlanstvo Finske u Zagrebu i hotel Esplanade pozivaju sve ljubitelje glazbe, kulture i finih delicija na poseban glazbeno-gurmanski užitak – ‘Gala večer sa Sibeliusom’ u čast 150. godišnjice rođenja velikog finskog skladatelja i gurmana Jeana Sibeliusa. Ekskluzivnom gala večerom koja će se održati u srijedu, 14. listopada u otmjenom restoranu Zinfandel’s, organizatori će gostima pružiti jedinstvenu priliku da uz glazbenu ostavštinu Jeana Sibeliusa uživaju u slasnim delicijama pitoreskne Finske, u izvedbi Ane Grgić i njenog kulinarskog tima.

Esplanade-Zagreb-Hotel-Zinfandels-Restaurant-06

‘Gala večer sa Sibeliusom’ dio je programa ‘Fall for Sibelius’, koji se od 9. listopada do 8. prosinca održava u nekoliko gradova diljem Hrvatske u svrhu promocije izuzetnog skladateljskog doprinosa glazbi i kulturi, kroz nastupe mješovitih zborova i koncerte simfonijskih orkestara. Ovom će prilikom zbor Dominate, jedan od najistaknutijih mješovitih zborova u Finskoj, nastupiti po prvi puta u Hrvatskoj, slaveći pritom široki repertoar Sibeliusovih djela.

‘Veselimo se ovoj prekrasnoj suradnji s Veleposlanstvom Finske, gala večeri i jedinstvenom glazbenom nastupu zbora Dominante, kojem će prostor otmjenog restorana Zinfandel’s savršeno poslužiti kao glazbena kulisa. Vjerujemo da će gosti istinski uživati u kombinaciji odabranog repertoara Sibeliusovih skladbi i pomno kreiranog jelovnika kojeg je, inspirirana knjigom ‘Dining with Sibelius’ i finskim tradicionalnim receptima, za ovu priliku osmislila je Chef de cuisine, Ana Grgić.’, istaknuo je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.

Ana Grgić, Chef de Cuisine, Zinfandels

Gala večera započet će u 19 sati u Esplanade Baru finskom dobrodošlicom – likerom od arktičke maline uz glazbeni performans zbora Dominante nakon kojeg slijedi svečana večera uz nastavak glazbenih nastupa zborskih kvarteta i okteta među sljedovima jela. Na stolu će se tako naći file jelena punjen vrganjima u umaku od brusnica, tradicionalna finska juha od lososa, slasni brancin s kremom od šafrana, aromatični mouse od dimljenog lososa i crème brûlée od bobičastog voća.

Zinfandels menu Zinfandels menu 1 Menu - Ana Grgić

Cijena večere od pet sljedova jela uz piće dobrodošlice iznosi 385 kn, rezervacije se primaju na broj telefona +385 (0)1 4566 644 ili putem e-maila zinfandels@esplanade.hr. Broj mjesta je ograničen.

Za sve one koji neće moći prisustvovati večeri, a imaju želju kušati finske specijalitete, osmišljen je i poseban menu koji će biti u ponudi Le Bistroa, od 12. – 18. listopada u ‘Tjednu finske gastronomije’.

‘Veliko mi je zadovoljstvo surađivati s hotelom Esplanade i omogućiti gostima jedinstvenu večeru i glazbeni doživljaj u stilu najistaknutijeg Finskog skladatelja Jeana Sibeliusa.’ , izjavio je veleposlanik Finske u Hrvatskoj, Timo Rajakangas.

Tjedan finske gastronomije – MENU:
http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-Finska-gastronomija-Finnish-gastronomy.pdf

Gala večer sa Sibeliusom – MENU:
http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-Sibelius-Gala-Dinner.pdf

Više o Jeanu Sibeliusu

Slavni finski skladatelj čiji je glazbeni opus prožet značenjima slobode, kreativnosti, inovativnosti i trijumfa nad ugnjetavanjem, skladao je sedam simfonija, violinski koncert, skladbe Finlandie i Valse triste, mnoštvo komorne glazbe te pjesme i glazbu za različite vrste zborova. Njegov je dug život bio prava pustolovina, puno je putovao i uživao u delicijama i restoranima svjetske klase diljem svijeta, a njegova iskustva zapisana su u knjizi ‘Dining with Sibelius’.

Više o zboru Dominante

Dominante je mješoviti zbor osnovan 1975. godine kao studentski zbor, a i danas su članovi zbora većinom studenti. Zahvaljujući raznolikom repertoaru u rasponu od tradicionalne, suvremene zborske glazbe, glazbe iz mjuzikla do orkestralnih djela zbor je postao jedan od najtraženijih zborova u Finskoj, ali i u svijetu. Dirigent zbora Dominante je Seppo Murto jedan od najistaknutijih finskih orguljaša i voditelja zborova, orguljaš Helsinške katedrale, koji je održao i brojne seminare i radionice vezane uz dirigiranje zborom diljem svijeta.
Više o restoranu Zinfandel’s

Jedinstveno ozračje restorana Zinfandel’s te kuhinja koja kombinira vrhunske domaće namirnice i okuse iz cijelog svijeta jamstvo su gastronomskog užitka u samom srcu Zagreba. Nastavljajući Esplanadinu tradiciju vrhunske gastronomije, svojim odabirom i kombinacijom okusa Chef de cuisine, Ana Grgić, unosi svježinu i kreativnost, koji povezuju Zagreb s Mediteranom i kontinentalnom Europom. Ponuda restorana uključuje i listu pomno biranih vina prvog hrvatskog sommeliera, Ivana Šnelera te vrhunske i maštovite slastice vrsnih slastičara.

Istaknuta slika
Zinfandel’s

Mihanovićeva 1, Zagreb

01 4566 644

Posjeti restoran