Istaknuta slika

Birana jela i vlastiti pjenušci u Shamperu

Rubrika: Aktualnosti Objavljeno:

Smješten u najljepšem prostoru u Čakovcu bistro Shamper nudi jedinstven gastronomski i enološki doživljaj

Dvorac Zrinskih u središtu Čakovca je kroz svoju bogatu povijest slavnim vlasnicima i njihovim gostima bio poznat kao mjesto vrhunskih gozbi. Nastaljajući tu tradiciju danas bistro i vinarija Shamper šarmira ljubitelje autohtone hrane i pjenušavih vina. Jela se pripremaju od najsvježijih sezonskih namirnica koje se dobavljaju direktno od lokalnih proizvođača. Svakog jutra se peku kruh i peciva proizvedeni od žitarica iz ekološkog uzgoja. Više puta tjedno doprema se i svježi ulov najkvalitetnijih jadranskih riba: tuna, zubataca, škarpina, kovača, brancina…

Na bogatom jelovniku zasigurno ćete pronaći nešto po vašem ukusu: od autohtonih lokalnih specijaliteta, jela od riba, vrhunskih steakova, do vegetarijanskih jela te maštovitih deserata poput vlastite verzije međimurske gibanice ili sladoleda u bučinom ulju. Ono po čemu je Shamper poznat su njegovi pjenušci odnosno vinarija – šampanjerija koja se nalazi u njemu. U njoj se proizvodi i dozrijeva nekoliko vrsta pjenušavih vina. Na izboru su četiri osnovne sorte pjenušaca baziranih na šiponu, chardonneyu, graševini i crnom pinotu. Osoblje Shampera će vas sa zadovoljstvom provesti vinarijom i upoznati s procesom proizvodnje pjenušavih vina prirodnom metodom.

Osim uz ručak ili večeru u restoranu moguće je kupiti i bocu pjenušca kako bi u njemu uživali i kasnije. U Shamperu je za potrebe prezentacija moguće unajmiti i kompletno opremljenu dvoranu za 50 osoba.

Dan zaljubljenih

Povodom Valentinova bistro Shamper je pripremio poseban romantični meni. Svoj stol možete rezervirati telefonski, pozivom na broj 040/390-777!

Istaknuta slika
Bistro & winery Shamper

Trg Republike 5, Čakovec, Čakovec

+385 40 390777

Posjeti restoran