Slasno ljeto u Le Bistrou
...uz zavodljivu kuhinju s dozom pariškog šika...

Šarmantni zagrebački Le Bistro ovih je dana osvježio svoju ponudu novim ljetnim à la carte jelovnikom. Selekcija primamljivih jela inspirirana je zavodljivim mirisima i okusima francuske kuhinje, domaćim specijalitetima i najboljim svježim sezonskim namirnicama.

Ana Grgić, Chef- Esplanade Zagreb Hotel

Nadahnuta ljetom i šarolikim bogatstvom sastojaka, chef, Ana Grgić u ljetnom jelovniku donosi kreativna i slasna jela poput cvijeta tikvice punjenog kozjom skutom, hrskavih žabljih kraka s kremom od češnjaka, slasnih proljetnih rolica s povrćem, kozicama, kremom od avokada i orahovim uljem, zatim školjki sv. Jakova sa špinatom i baby porilukom, prženih sardina s pireom od batata, moussea od guščje jetre s kruškama i kremom od badema, bouillabaissea od dagnji i šafrana s hrskavom palentom, kao i mekanih telećih obraza u finom gustom umaku od porta s hrskavim shiitake gljivama – koji se tope u ustima.

Le Bistro Esplanade, menu ljeto 2016. - Pržene sardine, pjena od kapara i maslinovog ulja, pire od batata

Selekcija jela uključuje i bezvremenske Le Bistro klasike poput kremastog rižota i poznate zapečene luk juhe, kao i neka tradicionalna jela koja se pripremaju po isprobanim recepturama poput tatarskog bifteka i legendarnih Esplanade štrukli. Osim toga, Le Bistro nudi i listu neodoljivih ljetnih deserata. Uz nezaobilazni topli čokoladni kolač s umakom i sladoledom od vanilije, tu je i Ferrero Rocher mousse s biskvitom od lješnjaka i čokoladom, crème brûlée s jagodama i tonkom, ukusne pečene jabuke s orasima i vanilijom te otmjeni francuski macaroni.

Le Bistro Esplanade, menu ljeto 2016. - Juneći biftek, mladi krumpir s ružmarinom i kaduljom

Ljetni à la carte jelovnik odlikuju i posebno obilježena jela koja ne sadrže gluten, ona primjerena vegetarijanskoj prehrani te jela pripremana prema halal standardima. Novost su jela s oznakom WWFa (Svjetske organizacije za zaštitu prirode) koja se pripremaju s proizvodima iz održivog ribarstva prema uputama inicijative Fish Forward, čiji je Ana Grgić ambasador.

Le Bistro Esplanade, menu ljeto 2016. - Proljetne rolice s hrskavim povrćem, kozicama, kremom od avokada i orahovim uljem

„Prepoznala sam važnost ovog projekta, kao ambasador nastojim u svoje jelovnike uvrstiti više održivih proizvoda iz ribarstva te na taj način omogućiti gostima da odaberu ribu koja dolazi iz održivih izvora, a ujedno želim povećati svijest potrošača o globalnim ekološkim i socijalnim posljedicama potrošnje proizvoda iz ribarstva., naglasila je Ana Grgić, chef kuhinje hotela Esplanade.

Macarons Esplanade Gourmet Collection

Osobiti okusi i rashlađena selekcija finih vina i pjenušaca na čaše po prihvatljivim cijenama, opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, ostakljeni zimski vrt s profinjenim ozračjem pariškog šika, sjenoviti živopisni ugađaj terase s daškom uličnog teatra pravo su osvježenje za nadolazeće ljetne dane.

Ljetni à la carte jelovnik: http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-Le-Bistro-a-la-Carte-Menu.pdf

 O Le Bistrou

Otkako je otvoren, 1986., Le Bistro je odmah zauzeo važno mjesto u dnevnom životu grada i već desetljećima nudi tipična francuska bistro-jela, kao i poznate Esplanade štrukle. Ovaj moderan, a opet tradicionalan francuski bistro smješten uz hotel Esplanade privlači svojom elegancijom, jednostavnošću i trendi ponudom, ne samo domaće, već i brojne inozemne goste. Jelovnik koji prati sezonu, primamljivi specijaliteti, slastan doručak uz odličnu kavu i kolač, ili pak druženje uz vrhunska vina i selekciju osebujnih sireva osvježit će svakodnevicu. Lagani dnevni užitak obogaćuje besplatan superbrzi wi-fi, Press reader hot zona s više od 4000 besplatnih novina i časopisa, izbor jela na iPad uređajima, kao i slasna Esplanade gourmet ponuda za van. Le Bistro već niz godina prima prestižna priznanja Certificate of Excellence od renomiranog svjetskog web servisa Tripadvisor za zadovoljstvo gostiju gastronomskom ponudom, ambijentom i uslugom.

Komentari / Nema komentara

Niste prijavljeni

Molimo da se prijavite. Ukoliko niste registrirani, učinite to ovdje.
Samo prijavljeni korisnici mogu pisati komentare