O izboru

Cilj izbora Dobri restorani je potaknuti kompetitivnost i dugoročno podići kvalitetu usluge u restoranima.

Izbor Najboljih hrvatskih restorana održava se od 2012. godine, a naša želja je jednom godišnje proizvesti objektivnu i relevantnu nacionalnu i regionalnu top listu restorana. Znali smo da jedna osoba ili manja grupa ne mogu generirati takvu listu zato smo oformili stručan žiri od oko pet stotina glasača iz cijele Hrvatske. To su restorateri, chefovi, eno i gastro novinari i blogeri, poslovni ljudi, turistički djelatnici te vinari iz cijele Hrvatske. Zapravo, najredovitiji posjetitelji restorana.

Uvjet je samo jedan, a to je ukupno zadovoljstvo, odnosno indeks sreće po odlasku iz restorana. Odabir glasača jamči stručnost, a kriterijima se izbjegava mogućnost da na ukupnu ocjenu utječu elementi poput visine investicije u uređenje objekta ili medijski renome pojedinih chefova.

Iz godine u godinu poredak na top listama ostavlja dubok trag na gastro sceni što je i zamišljeni cilj cijelog projekta. Rangiranjem se želi potaknuti kompetitivnost i dugoročno podići kvaliteta usluge u restoranima.

2014. godine smo uz nacionalne pobjednike i restoran Prijatelj vina dodali još jednu kategoriju; chefa godine. Sto najboljih hrvatskih chefova između sebe je biralo jednog najboljeg.

I dalje ćemo za vas, dragi ljubitelji hrvatske gorumet scene težiti kako proširivanju populacije redovitih posjetitelja restorana tako i podizanjem njihove cjelokupne kvalitete.

Uživajte I dobar tek,

Vaši Dobri restorani