Mala hiža
Mala hiža

Balogovec 1, Mačkovec, Čakovec vidi kartu

040 341 101 www.malahiza.hr

O restoranu

Gastronomsko čudo nekadašnjega grafičara i tiskara Branimira Tomašića nastalo je nakon što mu nije bilo dopušteno na terenu starog voćnjaka u Mačkovcu sagraditi objekt za restoran. Umjesto da odustane, Tomašić je u Otoku Svibovskom kod Ivanje Reke pronašao staru, oronulu, drvenu kućicu – tradicionalnu hižu hrvatskog prigorja sagrađenu 1887. godine – i komad po komad

više

Gastronomsko čudo nekadašnjega grafičara i tiskara Branimira Tomašića nastalo je nakon što mu nije bilo dopušteno na terenu starog voćnjaka u Mačkovcu sagraditi objekt za restoran. Umjesto da odustane, Tomašić je u Otoku Svibovskom kod Ivanje Reke pronašao staru, oronulu, drvenu kućicu – tradicionalnu hižu hrvatskog prigorja sagrađenu 1887. godine – i komad po komad ju je preselio i sastavio, zadržavši autentičan izgled. Gastronomsku ponudu definira kao građansko-pučku kuhinju koja je u svojim temeljima autohtona međimurska, ali nikako statična, nego inovativna i istraživačka, sa sezonom kao imperativom.

Međimurska kuhinja je naš temelj, ali to nikad nije početak i kraj, nego samo početak, na to se nadograđuju inovacija, istraživanje i sezona. Sezonski je najteže raditi jer se intenzivno mora paziti na kvalitetu nabave, verzirati ljude da se svakih mjesec do dva moraju prilagođavati.

Ponosan tim Male hiže čine:

Glavni kuhari: Božidar Bais, Darko Šplajt, Bruno Herman
Ostali kuhari: Karlo Nađ, Petar Špičko, Danijela Vuk, Valentina Tomašić,
Pomoćni kuhar: Biserka ČurinPosluživanje, logistika i vlasnici:
Diana Tomašić, Branimir A. Tomašić
Tomislav Tomašić, Simona Horvat Tomašić, Tanja Hat Tomašić
Igor Korunić, Aleksandar Srpak, Dario Oreški
manje

Usluge

Vrsta kuhinje: inventivna-istraživačka, regionalna, nacionalna, sezonska
Chef: Branimir A. Tomašić, sa Tanjom Hat Tomašić
Glavno jelo: 50-220 kn
Vinska ponuda: Kućno vino 50-100 kn, butelje 80-4800 kn, 180 etiketa
zimsko ponedjeljak-nedjelja 10-22h, ljetno ponedjeljak-nedjelja 10-23h
Vegetarijanski obroci

Kod nas kušajte

nemamo posebno jelo za preporuku, naši gosti cijene i vole naša jela zbog toga jer su kuhana bazično, iskreno, nepretenciozno, kvalitetno i standardno, izrađena iz kvalitetnih i pretežito ekološki uzgojenih namirnica.-pa i zbog toga što svaki mjesec mijenjamo većinu jela, prilagođena sezoni,a uz maksimalni angažman vlasnika u nabavi namirnica, svakogodišnjem formiranju vrta, uzgoju povrća, začinskog bilja i voća, uporabom vlastite pšenice pri izradi raznih domaćih tjestenina, pečenju kruha...pri čemu su angažirani svi uposlenici kuhinjep.s.npr. zanimljivo: - često nas traže gosti (iz Slovenije, Austrije, Italije nek im ispečemo kruh)

Pogodnosti

Wireless Internet
Postoji parking
Kućni ljubimci dobrodošli
Plaćanje karticama
Rezervacija poželjna
Komentari / Nema komentara

Niste prijavljeni

Molimo da se prijavite. Ukoliko niste registrirani, učinite to ovdje.
Samo prijavljeni korisnici mogu pisati komentare