Bevanda
Bevanda

O restoranu

Otvorivši vrata gostima prije više od 40 godina, pokojni Branko Bevanda uzdignuo je istoimeni restoran do ugleda institucije. Svojevrsna kolijevka kvalitetne i pouzdane gastronomije na Kvarneru, jelovnici su ovdje bili temeljeni na lokalnim namirnicama najviše kvalitete. Kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj regiji, Bevanda je bila mjesto susreta, društvene interakcije, obiteljskog okupljanja, smijeha i

više

Otvorivši vrata gostima prije više od 40 godina, pokojni Branko Bevanda uzdignuo je istoimeni restoran do ugleda institucije. Svojevrsna kolijevka kvalitetne i pouzdane gastronomije na Kvarneru, jelovnici su ovdje bili temeljeni na lokalnim namirnicama najviše kvalitete. Kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj regiji, Bevanda je bila mjesto susreta, društvene interakcije, obiteljskog okupljanja, smijeha i opuštenog uživanja. Ona je postavila standarde ugostiteljstva, zadatak koji je preuzela i u moderno doba pod vodstvom novog menadžmenta.

Kuhinju vodi Andrej Barbieri, jedan od vodećih hrvatskih chefova te vrstan poznavatelj kvarnerskih i istarskih namirnica. Stanovnik Kvarnera već niz godina, Barbieri je «udomaćen» među namirnicama kontinenta i mora. Poštujući njihovu iznimnu kvalitetu, stekao je ime stvarajući čiste i jasne okuse i arome. Uz nužnu vezu s višedesetljetnom tradicijom Bevande, Barbieri je osmislio kuhinju temeljenu na tanjurima podneblja uz nužne moderne pomake koji ovim klasicima daju novi život. Karta pića bila je -i ostala- među najboljima u Hrvatskoj i regiji. Ponudom vodećih domaćih i stranih pića vinska karta savršeno komplementira Bevandinom jelovniku.Uređenje restorana, upečatljivo i pažljivo osmišljeno te prvo značajno osvježenje prostora još od njegovog otvorenja, djelo je hrvatskih arhitekata i dobavljača. Ono je moderno, polivalentno, s izdvojenim intimnim prostorima za pušenje cigara i uživanje u žestokim pićima.

manje

Usluge

Vrsta kuhinje: riba, mediteranska
Chef: Andrej Barbieri
Glavno jelo: 180 kn
Vinska ponuda: 160 kn, 600 etiketa
Ponedjeljak-nedjelja 12-14h
Vegetarijanski obroci

Kod nas kušajte

rižoto sa škampima - zaštitni znak restorana, i škampi

Pogodnosti

Wireless Internet
Postoji parking
Kućni ljubimci dobrodošli
Plaćanje karticama
Rezervacija poželjna
Komentari / Nema komentara

Niste prijavljeni

Molimo da se prijavite. Ukoliko niste registrirani, učinite to ovdje.
Samo prijavljeni korisnici mogu pisati komentare